Четверо хворих на COVID-19 в Олександрівській лікарні у важкому стані

Четверо хворих на COVID-19 в Олександрівській лікарні у важкому стані
Одному з пацієнтів на ЕКМО проводять діаліз
Фото: Людмила Антоненко, Facebook

11 пацієнтів лікарні, у яких було захворювання на коронавірус, вже одужали

Сьогодні на лікуванні в інфекційних відділеннях Олександрівської лікарні в Києві знаходяться 37 пацієнтів з підтвердженим COVID-19, із них 28 пацієнтів мають запалення легень (пневмонії), з підозрою - 25, їх матеріали для досліджень знаходяться в лабораторії лікарні.

Про це розповіла головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко на своїй сторінці у Facebook.

Вона повідомила, що четверо пацієнтів у важкому стані перебувають у відділенні реанімації та інтенсивної терапії для інфекційних хворих.

«Щодо наших двох пацієнтів на ЕКМО (Екстракорпоральна мембранна оксигенація - методика підтримки діяльності серця та легень у пацієнтів, в яких функція серця та легень порушена досить тривалий час. – Ред.). Стан залишається вкрай важкий. Пацієнт А. був госпіталізований на 11 добу захворювання у важкому стані, відразу був поміщений до реанімації і підключений до ЕКМО. Пацієнт Б. наразі має вже 21 добу хвороби, 6 добу на ЕКМО. До захворювання один із них перебував в Іспанії, інший - подорожував до Австрії», - розповіла Антоненко.

Вона повідомила і хороші новини: «Ми вже маємо позитивні результати нашої роботи - 11 пацієнтів виписані додому з клінічним одужанням, в тому числі пацієнт з супутніми хронічними захворюваннями. Сьогодні (1 квітня. – Ред.) ми виписали гравця збірної України з баскетболу. В’ячеслав боровся з вірусом, як і належить справжньому спортсмену - швидко одужав».

Антоненко також зазначила, що співробітники інфекційних відділень пройшли тренування щодо роботи в умовах пандемії. «Персонал неухильно дотримується правил інфекційного контролю: пересування спецзонами, правила використання ЗІЗ, надання медичної допомоги в костюмах захисту. Всі медичні працівники отримують харчування за рахунок меценатів», - сказала головний лікар Олександрівської лікарні.

Як повідомляв «Главком», раніше Антоненко розповіла, що наразі в Олександрівській два пацієнти з COVID-19 перебувають у вкрай важкому стані на ЕКМО.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров'я України, станом на 10:00 1 квітня, у Києві підтверджено 134 випадки COVID-19. За добу кількість хворих на коронавірус у столиці збільшилася на 27 осіб.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про 132 хворих на коронавірус, станом на 1 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: