Де відпочити та куди піти у Києві цими вихідними? (афіша)

Де відпочити та куди піти у Києві цими вихідними? (афіша)

У неділю в столиці відбудеться «Пробіг під каштанами» - наймасовіша спортивно-благодійна акція в Україні

У перші дні літа в столиці відбувається чимало цікавих заходів. Отже, визначаємося де і як провести цей weekend та вперед за новими враженнями та емоціями.

Family Day

«Свіже повітря, чудова природа і безліч безкоштовних розваг для всієї родини!», - обіцяють організатори.

У програмі фестивалю:

- найбільша і красива ярмарок;
- смачна їжа і частування;
- веселі ігри та вистави;
- майстер-класи для дітей і дорослих;
- зона здоров'я і активні види спорту;
- уроки стилю, зона моди і краси;
- конкурси та подарунки для всієї родини.

Коли: 02 червня, з 10:00 до вечора 

Де: Парк Перемоги (вул. генерала Жмаченка)

Скільки коштує: безкоштовно

KYIV WINE

На Фестиваль завітають близько півсотні виноробів з усього світу, рекордною для України кількістю постачальників, більшість з яких відвідають Україну вперше.

Обидва дні на Kyiv Wine діятиме Food Market. Для відвідувачів готують 20 точок з виключно смачною і здоровою їжею.

«Цього року варто готуватися до ще більшого масштабу, дегустацій величезного асортименту вин на розлив та без обмежень, до абсолютно нового формату food market зі спеціально розробленим меню від кращих локальних шефів та гостей з Європи, артизанальних страв від гастро-ентузіастів та практичних майстер-класів від професіоналів», - додають організатори.

Кияни та гості міста, не пропустіть нагоду посмакувати ігристими і кріпленими винами: від легких, мінеральних, фруктових до насичених, структурних, повнотілих вин до органічних.

Коли: 02-03 червня, з 12:00

Де: вул. Межігірська, 82

Скільки коштує: від 750 грн.

Molodist Kyiv International Film Festival

Головне завдання фестивалю – сприяння розвитку молодого професійного кіно. Конкурсна програма представляє повнометражні фільми дебютантів, а також українські короткометражні стрічки. Головні секції фестивалю – студентські фільми, перші короткометражні (ігрові, анімаційні, документальні) та перші повнометражні стірчки, а також національний конкурс.

Поштова площа стане місцем, де відбудеться церемонія нагородження переможців. На великому екрані демонструватиметься фільм-відкриття 47-ї «Молодості» – стрічка Малґожати Шумовської «Обличчя» (пол. Twarz, 2018). Поштова площа працюватиме як кінозал протягом усього фестивального тижня.

У другій половині дня Поштова площа на тиждень перетвориться на Мекку для творчої та креативної молоді з усієї України. Адже під час двох вечірніх показів о 18:30 та 21:30 глядачі отримають можливість побачити сучасне фестивальне кіно та справжні кінохіти.

Труханів острів, клуб «ЮБК». У клубі діятиме Midnight Special club «Молодості». Особливість заходів в тому, що кіносеанси супроводжуватимуть гучні вечірки із велкам-дрінками та музикою від найкращих київських DJ-їв.

Дім освіти та культури «Майстер Клас». У цьому році спільно з Film.ua в межах фестивалю працюватиме освітня лабораторія для кіномитців. І саме Дім освіти та культури «Майстер Клас» стане фестивальним центром цієї секції. По два-три майстер-класи і лекції на день допоможуть українським фахівцям здобути нові знання та навички для роботи над яскравими фільмами.

Коли: 02-03 червня

Де: кінотеатр «Київ», кінотеатр «Україна», кінотеатр «Сінема Сіті» та Поштова площа

Скільки коштує: безкоштовно

Ulichnaya Eda: Cheat Meal

Новий сезон – новий фуд-корт. Частування буде ретельно відібрано так, щоб створити літній настрій і дати спробувати ласощі різних кухонь світу. Він налічує близько сотні учасників: азіатський корнер, вертута, оновлена гриль зона, довгоочікуване повернення качки по-пекінськи, вогняні фуд-шоу, BBQ-кукурудза з нетрадиційними соусами, сашимі, десятки видів хумус.

Для тих, хто не зраджує ЗСЖ-принципи, створена окрема зона Healthy Food.

Крім цього:

– 45 тисяч кв.м. зеленої території open air для релаксу і танців;
– ринок українських фермерів і крафтових виробників Local Food Market;
– б'юті-зона для ефектних укладок і мейку;
– кінотеатр;
– фуд-шоу.

Коли: 02-03 червня

Де: «Арт-завод Платформа» (вул. Біломорська, 1)

Скільки коштує: 75 грн.

Книжковий арсенал-2018

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», що об'єднує літературу й мистецтво, представляє новинки понад 150 видавництв, Секцію ілюстраторів, а також запрошує відвідати авторські, тематичні програми та спецпроекти, сформовані кураторською командою спеціально запрошених незалежних молодих критиків, культурних менеджерів та відомих письменників.

Близько 200 українських письменників і 95 гостей з 31 країни світу - на відвідувачів очікує насичена програма!

«Якщо минулих років на фестивалі говорили про літературу в часи війни, а також про сміх у часи кризи, то цього року кураторська команда фестивалю пропонує зазирнути у майбутнє. Про що людство мріє далі? Яким буде майбутній світовий устрій, які шанси в демократії перед лицем гібридних викликів? Як протистояти дегуманізації у часи змін? чи спроможні сучасні технології створити (над)людину? На ці та інші запитання шукатимуть відповіді під час фестивалю», - додають організатори.

Коли: 02-03 червня

Де: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 70 - 250 грн., пільговий - 35 грн.

Чілдрен Кінофест

До конкурсної програми V Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах.

Спеціальною подією цього року стане показ до 30-річчя прем'єри анімаційного фільму «Острів скарбів» режисера Давида Черкаського.

У програмі – дві стрічки з юнацького конкурсу Берлінського кінофестивалю Generation. «Сів заблукала уві сні» – шведсько-норвезька історія однієї ночівлі, що перетворюється на подорож зачарованим будинком. Для аудиторії старшого віку – стрічка «Маленька гавань», яка розповідає про дівчинку, яка знаходить на вокзалі покинутих малюків та починає піклуватися про них. Ця картина спільного виробництва Чехії та Словаччини стала найкращим фільмом Generation, отримавши премію «Кришталевий ведмідь» Берлінале.

В рамках фестивалю пройде українська прем'єра найкращої французької анімаційної стрічки за версією премії «Сезар» – «Великий злий лис та інші історії».

За традицією, закриє фестиваль володар Гран-прі попереднього року – британський фентезі-фільм «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу», екранізація бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг.

Коли: 02-03 червня

Де: кінотеатр «Київська Русь», кінотеатр «Лейпциг», кінотеатр «Флоренція»

Скільки коштує: безкоштовно, але потрібна реєстрація

Пробіг під каштанами

Учасники матимуть змогу обрати свій забіг: «Пробіг у ходунках» (для дітей від 6 до 14 місяців), «Дитячий Пробіг» (діти до 15 років), «Спортивний Пробіг» (для професійних спортсменів та учасників зі спеціальною спортивною підготовкою), «Пробіг Мужніх» (для людей на інвалідних візках і з фізичними обмеженнями), «Благодійний Пробіг» (для людей без спеціальної спортивної підготовки).

На кошти, зібрані під час Пробігу, закуплять обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

До слова, «Пробіг під каштанами» - наймасовіша спортивно-благодійна акція в Україні. Проходить щорічно, починаючи з 1993 року, в День Києва (остання неділя травня).

Коли: 03 червня

Де: Михайлівська площа

Скільки коштує: 150 грн. і потрібна реєстрація

Виставка карликових кроликів та морських свинок

Відвідувачів виставки чекають яскраві шоу: породні ринги, конкурси морських свинок і Шоу улюбленців.

На виставці можна побачити кроликів порід: Карликовий баранчик, Рекс, Сатиновий, Гермелін, Кольоровий карлик, Львиноголовий. Різні породи морських свинок - безшерстих, короткошерстих та довгошерстих різновидів - також порадують відвідувачів.

На виставці за бажанням можна отримати консультації від заводчиків, навчитися правильно контактувати з тваринами, придбати собі улюбленця або домовитися про покупку.

В рамках виставки буде проведена експертна виставка морських свинок UKRAINIAN CHAMPIONSHIP SHOW IХ.

Коли: 03 червня, з 11:00 до 17:00

Де: вул. Рогнідинська,3 (Київський міський Будинок природи)

Скільки коштує: 15-25 грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: