«Гаряча лінія» Київської обласної військадміністрації: за допомогою звернулося більше 4 тис. людей

«Гаряча лінія» Київської обласної військадміністрації: за допомогою звернулося більше 4 тис. людей
До Київської області продовжує надходити гуманітарна допомога з різних куточків України та європейських країн

«Ми знаємо кожну адресу, куди необхідно доправити допомогу, звідки потрібно евакуювати людей», – Кулеба

Олексій Кулеба, голова Київської обласної військової адміністрації, повідомив, що на «гарячу лінію» ОВДА за допомогою вже звернулося більше 4 тисяч людей.

«Ми знаємо кожну адресу, куди необхідно доправити допомогу, звідки потрібно евакуювати людей. Щойно будуть відкриті гуманітарні коридори – одразу надамо потрібне. Туди, де не ведуться активні військові дії, допомога вже дійшла до людей», – зауважив він.

Кулеба закликав й надалі звертатися на номер +380 (44) 363 07 34 всіх, кому потрібна допомога, щоб зробити її більш адресною та ефективною.

Голова ОВДА також розказав, що до Київської області продовжує надходити гуманітарна допомога з різних куточків України та європейських країн.

Товари першої необхідності передають для мешканців Київщини із Заходу України – Рівненської, Волинської, Львівської, Вінницької, Житомирської областей. Активно допомагає й міжнародна спільнота – волонтери з Італії, Німеччини, Польщі, Кіпру.

До пристоличного регіону надсилають продукти харчування, медикаменти, теплий одяг та речі першого вжитку.

«Для зручності на території області створили логістичні центри, звідки оперативно розвозиться отримана допомога. Деякий гуманітарний вантаж райони отримали прямими рейсами. Звідти «гуманітарка» передається безпосередньо в громади», – повідомив Кулеба.

Наразі вже розвезено більше 40 тонн медикаментів та 198 тонн продуктів. Ще 252 тонни гуманітарки зараз развозяться по районах з логістичних хабів.

«Щойно відкриються гуманітарні коридори, все це негайно буде передано й людям у міста та селища, які постраждали. Насамперед, це Буча, Ірпінь, Гостомель, Макаров, Бородянка, Ворзель. Ми нізащо не лишимо їх сам на сам з бідою», – запевнив керівник Київщини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: