«Гаврилівські курчата» викинули на асфальт 230 тонн відходів курятини

«Гаврилівські курчата» викинули на асфальт 230 тонн відходів курятини

Відходи тваринного походження перебували на асфальті біля виробничих майданчиків і були засипані хлорним вапном

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у ході позапланової перевірки підприємств агрохолдингу «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата»), власників якого раніше заарештували за забруднення навколишнього середовища і випустили під заставу, не виявила нових поховань відходів виробництва. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужба у відповідь на запит УНІАН, додавши, що перевірку було проведено за скаргою жителів сіл Вишгородського району Київської області.

«Під час проведення позапланової перевірки ТОВ «Комплекс Агромарс» не виявлено нових поховань побічних продуктів тваринного походження на територіях птахоферм і прилеглих до них територій», - йдеться в повідомленні.

При цьому служба зазначила, що в ході перевірки інспектори виявили 230 тонн відходів тваринного походження, які перебували на асфальті біля виробничих майданчиків і були засипані хлорним вапном, у зв'язку з чим Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області винесло питання про ситуацію з утилізації побічних продуктів тваринного походження на ТОВ «Комплекс Агромарс» на розгляд Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Київській облдержадміністрації (ДНПК).

ДНПК, у свою чергу 27 червня зобов'язала агрохолдинг вжити всіх необхідних заходів з утилізації нагромаджених побічних продуктів тваринного походження відповідно до вимог чинного законодавства.

В «Агромарсі» ситуацію, що склалася, пояснюють тим, що їх завод білково-кормових добавок не в змозі повною мірою переробляти всі відходи тваринного походження. Також Держпродспоживслужба перевірила документи підприємства, які свідчать про те, що в березні-червні до цеху білково-кормових добавок надійшло 7980,54 тонн відходів тваринного походження. Крім того, за інформацією Сквирської філії ДП «Укрветсанзавод», ще 1200,7 тонн відходів «Агромарсу» надійшло до них на переробку в березні-травні і 313 тонн - з 28 червня по 1 липня.

Крім того, Головне управління в зазначених населених пунктах організувало відбір зразків атмосферного повітря, води і ґрунту для подальшого їх дослідження на показники безпеки середовища життєдіяльності людини. Дослідження проводить ДУ «Київський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Нагадаємо, Печерський суд Києва обрав власнику «Агромарса», який представлений на ринку торговою маркою «Гаврилівські курчата», екс-депутату «Партії регіонів» Євгену Сігалу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 80 мільйонів гривень.

Печерський районний суд Києва раніше відпустив під заставу в 90 млн грн одного з власників ТОВ «Комплекс «Агромарс» Марину Сігал.

Пізніше Апеляційний суд Києва зменшив розмір застави для власників «Комплексу Агромарс» у 16 разів - до 5 млн грн.

«Гаврилівські курчата» ще минулого року просто у поле викинула десятки тисяч тонн курячих відходів.

Нацполіція затримала власників агрохолдінгу за підозрою в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища.

Власники підприємства всупереч законодавству організували утилізацію побічних відходів тваринного погодження шляхом їх захоронення на орендованих ними землями. Двом власникам «курячого» бізнесу «із запахом» та керівникові структурного підрозділу компанії вже повідомлено про підозру та затримано у порядку статті 208 КПК України.

Читайте також матеріал «Главкома» Пір’я та кров. За що затримали курячого магната Сігала

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: