Гроза накрила Київ (відео)

Гроза накрила Київ (відео)
Негода у Києві
Фото: Тетяна Зайченко, Главком

Після спеки у Київ прийшли дощі

Близько 12-ї години у четвер, 27 червня, у Києві розпочався сильний дощ, зірвався шквалистий вітер.

Негода бушує у всіх районах столиці.

За даними Укргідрометцентру, в окремих районах Києва можливий град.

Як повідомляли синоптики, у Києві та Київській області 27 червня вдень грози, шквали 15-20 м/с (І рівень небезпеки, жовтий).

Раніше синоптик Наталка Діденко прогнозувала, що у четвер в Україну прийде атмосферний фронт і принесе на захід та північ грозові дощі.

«Оскільки фронт - холодний, то в тилу, за фронтом, пошириться холодніше повітря і протягом п`ятниці, суботи та неділі в більшості областей України спека впаде до +18+23 градусів», - повідомила Діденко.

Внаслідок погодних умов, що спостерігалися в Києві останнім часом (суха спекотна погода без опадів, відсутність значного вітру, наявність в приземному шарі повітря затримуючих шарів, відсутність перемішування приземного повітря з верхніми шарами), відбувалося накопичення шкідливих домішок забруднюючих речовин в приземному шарі повітря. 

Кількість діоксиду азоту у столичному повітрі перевищує норму щонайменше в 5 разів. Спеціалісти Укргідрометцентру повідомляють, що найбільша концентрація азоту спостерігається поблизу великих проспектів та бульварів. Одне з найбільш забруднених місць у столиці - це проспект Перемоги. Тут кількість небезпечних речовин у повітрі перевищує норму щонайменше в 5 разів. Адже до великої кількості автомобільних викидів додається ще й пекельна спека.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: