Київ ввів пільги для малого і середнього бізнесу на час обмежень через коронавірус

Київ ввів пільги для малого і середнього бізнесу на час обмежень через коронавірус
Депутати Київради проголосували за підтримку малого та середнього бізнесу

Підприємці отримали знижку 50% на сплату за оренду комунального майна

Сьогодні, 26 березня, депутати Київради схвалили рішення про надання 50-відсоткової пільги для малого та середнього бізнесу на сплату за оренду комунального майна на період обмежувальних заходів у зв’язку з вірусом COVID-19. Така пільга діятиме до 31 липня. У разі неможливості використання об’єкта - так само тимчасово - до 31 липня підтримано звільнити орендарів комунального майна від оплати за договорами оренди (фактично підприємці сплачуватимуть символічну 1 гривню).

З ініціативою такого рішення виступив мер столиці Віталій Кличко, щоб підтримати малий та середній бізнес, що є найбільш незахищеним в ситуації суворих обмежувальних заходів, запроваджених у столиці.

Про це повідомляє пресслужба столичного голови.

«Ми обіцяли і знайшли механізм, як зменшити фінансове навантаження на малий і середній бізнес, що працює в столиці. І який сьогодні найбільш вразливий в такий складний і для міста, і для країни час. Поки невідомо, коли завершаться обмежувальні заходи, і підприємці зможуть повернутися до звичного ритму роботи. І чи будуть завершені обмеження після 24 квітня. Поки про це рано говорити. Але ми сьогодні зробили серйозний жест підтримки. Право на ці пільги малий і середній бізнес матиме вже з 11 березня», - сказав Кличко. 

У столиці сьогодні майже 900 тисяч кваратних метрів нежитлових приміщень комунального майна здаються в оренду. І більшу частину орендує малий та середній бізнес - це близько 6 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності. 

Нагадаємо, сьогодні Київська міська рада зібралася на пленарне засідання, де мають скоригувати бюджет міста для захисту малозабезпечених груп населення та прийняти рішення, спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

На засіданні присутні 92 депутатів. Перед початком роботи їм поміряли температуру та надали засоби індивідуального захисту.

Онлайн трансляцію пленарного засідання можна переглянути тут.

Днями мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київ може втратити мільярд гривень через кризу, пов’язану з боротьбою з коронавірусом.

26 березня Кличко звернувся до уряду із закликом не позбавляти громади 13 мільярдів гривень доходів з місцевих акцизів і субвенцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: