Кличко закликав уряд не пускати місцеві громади з торбою по світу

Кличко закликав уряд не пускати місцеві громади з торбою по світу

Кличко просить уряд не забирати кошти у місцевих громад

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із закликом не позбавляти громади 13 мільярдів гривень доходів з місцевих акцизів і субвенцій. Про це він заявив під час онлайн-пресконференції.

«Сьогодні ми скликали позачергове засідання Київради, аби переглянути кошторис міста з урахуванням витрат на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу. Нам потрібно внести суттєві корективи в бюджет і перенаправити більше коштів на медицину. Бо сьогодні місто витрачає багато грошей на заходи з упередження пандемії», - сказав Кличко.

Він зауважив, що за попередніми розрахунками, втрати для столиці вже сягають одного мільярда гривень. І ця цифра може зрости в разі загострення ситуації. 

«Втрати несуть всі міста і містечка країни. В цій ситуації, як голова Асоціації міст, я звертаюся до уряду не забирати кошти у місцевих громад! Вони й так ледве втримують ситуацію в нинішніх умовах, коли мають фінансувати заходи в боротьбі з розповсюдженням вірусу! А уряд планує позбавити громади місцевих акцизів і додаткових субвенцій на суму майже 13 мільярдів гривень! Це колосальна сума. В таку кризу уряд повинен підтримати місцеве самоврядування, а не пускати його з торбинкою по світу», - наголосив Кличко. 

Як повідомлялося, 26 березня Київська міська рада збереться на позачергове засідання, аби переглянути бюджет міста з урахуванням витрат на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу. 

Днями Кличко заявив, що Київ може втратити мільярд гривень через кризу, пов’язану з боротьбою з коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: