Київрада відмовилася скасувати подорожчання проїзду у транспорті

Київрада відмовилася скасувати подорожчання проїзду у транспорті

Планувалося скасувати розпорядження від 5 липня, яким було підвищено вартість проїзду в комунальному транспорті

У четвер, 19 липня, Київська міська рада відмовилася вводити заборону на підвищення вартості проїзду в транспорті до запровадження автоматизованого обліку оплати проїзду та проведення аудиту столичної підземки і «Київпастрансу».

За відповідне рішення проголосували тільки 24 депутати міськради, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив автор проекту рішення, депутат Київради з фракції «Свобода» Юрій Сиротюк, документом передбачалася заборонити підвищення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування у Києві до впровадження автоматизовної системи обліку оплати проїзду та проведення повного незалежного публічного аудиту комунальних підприємств «Київський метрополітен» та «Київпастранс».

Крім того, за його словами, планувалося скасувати розпорядження від 5 липня, яким було підвищено вартість проїзду в комунальному транспорті.

Проект рішення про заборону на збільшення вартості проїзду було винесено на розгляд Київради минулого четверга, 12 липня, проте тоді голосування щодо нього не відбулося.

Як повідомлялося, до Окружного адміністративного суду Києва подали позов до Київської міської ради з вимогою скасувати рішення про підвищення тарифів у громадському транспорті.

Нагадаємо, 14 липня відбулося подорожчання проїзду в громадському транспорті столиці.

Так, з 14 липня вартість разової поїздки у метро та наземному громадському транспорті становить 6,5 грн - за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн - за разову поїздку.

У метро діє система знижок для карток

13 липня на багатьох станціях метро спостерігалися великі черги, оскільки це був останній день, коли можна було поповнити електронні проїзні за старою ціною.

Як повідомили у метрополітені, 13 липня перед подорожчанням проїзду пасажири поповнили свої картки метро на 5,971 млн поїздок.

17 липня вранці в Києві з’явилися банери «Віталік, 8 грн - це перебор».

Читайте також матеріал «Главкома» Все по 8 гривень. Чи врятують нові тарифи столичний громадський транспорт?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: