Киян закликають вийти завтра під мерію заради музею на Поштовій

Киян закликають вийти завтра під мерію заради музею на Поштовій
Стародавня вулиця під Поштовою площею
Фото: Олександр Яремчук

Активісти вимагають розірвати інвестиційний договір на будівництво торгового центру на Поштовій площі

У вівторок, 9 жовтня, біля будівлі Київської міської ради відбудеться акція з вимогою прийняти рішення щодо розриву інвестиційного договору на будівництво торгового центру на Поштовій площі. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook один із організаторів акції, краєзнавець Анабелла Моріна.

«Треба вирішити остаточно, чи буде під Поштовою площею будуватись торговий центр під виглядом об'єкта транспортної інфраструктури. Хто буде там хазяїном, відповідно, хто буде вирішувати долю археологічних розкопок та майбутнього підземного музею на місті, яке пов’язано із хрещенням Київської Русі-України та багатьма подіями тих часів», - зазначила вона.

Активістка нагадала, що на сесію у минулий четвер, 4 жовтня, було винесено проект рішення щодо розриву інвестдоговору на будівництво торгового центру, але сесію було зірвано через побиття Сергія Гусовського.

Як повідомлялося, 4 жовтня у Київській міській раді перед початком засідання невідомі облили зеленкою та закидали яйцями депутата Сергія Гусовського.

На розгляд Київради виносився проект рішення, що стосується розриву інвестиційного договору на будівництво торгового центру на Поштовій площі з ТОВ «Хенсфорд Україна». Документ підготували глава фракції ВО «Батьківщина» Володимир Бондаренко, голова фракції «Єдність» Олександр Омельченко та голова депутатської групи «Київська команда» Сергій Гусовський.

Прес-секретар Гусовського Володимир Анфімов не виключає, що напад пов'язаний із запланованим голосуванням за розірвання інвестиційного договору.

Поліція затримала 19 осіб, підозрюваних у причетності до нападу на депутата, відкрито два кримінальні провадження.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: