Кличко розповів, що відбувається з цінами на продукти в Києві

Кличко розповів, що відбувається з цінами на продукти в Києві

За останній тиждень ціни на основні продукти в столиці не зростають

Столична влада моніторить ситуацію з цінами на продукти першої необхідності в магазинах і супермаркетах Києва. А Київське обласне відділення Антимонопольного комітету вже порушило справу проти постачальників продуктів харчування і найбільших мереж Києва за фактом суттєвого подорожчання продуктів.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконференції.

«Щойно запровадили обмежувальні заходи, мешканці міста створили ажіотаж в магазинах. Скуповували все - продукти харчування, туалетний папір, дезінфікуючі засоби. Користуючись шаленим попитом, магазини та супермаркети підняли ціни на ці товари. Ми звернулися до уряду щодо контролю над цінами і до Антимонопольного комітету України, - розповів Кличко. - Київське обласне відділення Антимонопольного комітету вже порушило справу проти постачальників продуктів харчування і найбільших мереж Києва за фактом суттєвого подорожчання продуктів. Також і ми, і фахівці Антимонопольного комітету моніторимо ситуацію».

Він зазначив, що за останній тиждень ціни на основні продукти в столиці не зростають. Навпаки, в деяких мережах та магазинах вирівнялися, а на деякі товари навіть знизилися. 

«Закликаю киян. Якщо побачите, що магазини знову почнуть піднімати ціни на товари першої необхідності, – одразу повідомляйте або на Контактний центр столиці 15-51, або на гарячу лінію Антимонопольного комітету України», - сказав Кличко.

Нагадаємо, Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України заявляє, що в останні 7 днів ціни на основні продукти не ростуть, а деякі навіть знизилися. 

Майже 80% українців переживають, що в Україні настане затяжна економічна криза. Більше двох третин громадян схвильовані через те, що не зможуть купити необхідних ліків. Майже половина переживають через те, що не зможуть купити необхідних продуктів (52% – не переживають).

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: