Кличко відсторонив директора департаменту благоустрою через побиття Левченка

Кличко відсторонив директора департаменту благоустрою через побиття Левченка
9 березня на Татарці побили нардепа Юрія Левченка

Мер відсторонив Андрія Фіщука від виконання обов'язків на час розслідування

У вівторок, 17 квітня, на початку сесії керівник фракції «Свободи» в Київраді Юрій Сиротюк звернувся до міського голови Віталія Кличка з вимогою звільнити чиновників, винних в подіях з побиттям людей на Татарці 9 травня 2018 року. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради від «Свободи» Прохор Антоненко.

«Після багатотижневого блокування Київради «Свободою», Кличко був нарешті змушений відреагувати, і повідомив, що дав розпорядження відсторонити на час розслідування директора департаменту міського благоустрою Андрія Фіщука», - написав депутат.

За його словами, Сиротюк також зазначив, що депутати-свободівці вимагають у генпрокурора Юрія Луценка перекваліфікувати справу із «хуліганки» на ст.112 Кримінального кодексу «Посягання на державного діяча» і передати це розслідування Службі безпеки України, «адже очевидно, що Шевченківська поліція, яка все це покривала, не здійснить нормального розслідування».

Нагадаємо, 9 березня депутат Київради Святослав Кутняк повідомив, що у Києві невідомі побили народного депутата Юрія Левченка, після чого його довелось шпиталізувати.

Як повідомило МВС, інцидент стався на вулиці Половецькій в Шевченківському районі столиці під час демонтажу незаконних гаражів. Попередньо відомо, що працівники благоустрою, згідно з приписом, проводили демонтаж гаражів. На місце прибули нардеп Левченко і депутат Київради Святослав Кутняк, які намагалися кинути пляшку із горючою сумішшю. Повідомляється, що в результаті виникла бійка, яку припинили правоохоронці.

Прокуратура Києва повідомляла, що інцидент розслідуватиметься за статтею «Насильство щодо державного діяча».

Кличко закликав правоохоронні органи всебічно розслідувати події, що сталися під час протистояння на земельній ділянці на Татарці у Києві. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: