На Київщині замість 25 районів залишиться шість (карта)

На Київщині замість 25 районів залишиться шість (карта)
Територіальний поділ Київщини зазнає змін

Кабмін схвалив пропозицію Київської ОДА щодо нового районування області

Укрупнення районів Київської області - це другий етап адміністративно-територіальної реформи, який має завершитися уже найближчим часом.

Пропозиція Київської обласної державної адміністрації щодо районування області була схвалена на рівні міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова в рамках робочого засідання тиждень тому. Згідно з нею на Київщині замість 25 районів залишається 6.

Карта районування Київщини

12_108

Так, Ірпінський район стане Бучанським. Як пише журналістка та ірпінська активістка Михайлина Скорик, «від конфлікту Ірпеня з Бородянкою та Вишгородом виграла Буча». «Тепер наш район пропонують назвати Бучанським. Фастівський район включає в себе Боярку та Васильків. Бориспільський - Бровари. Обухівський теж зберігся. Тепер кожному з нас доведеться вчити не лише конфігурацію нових 69 громад Київщини, а й хто в якому районі опинився», - зазначила вона на своїй сторінці у Facebook.

Раніше уряд остаточно затвердив нову конфігурацію громад Київської області. Загалом в Київській області сформовано 69 територіальних громад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: