На Майдані відбулась акція на підтримку полонених Росією моряків

На Майдані відбулась акція на підтримку полонених Росією моряків
Десятки активістів 17 грудня вийшли на Майдан підтримати українських моряків
Фото: Укрінформ

Учасникам акції запропонують написати листа або листівку із новорічним привітанням українським морякам та іншим в’язням

У центрі Києва пройшла акція «Пам’ятай про тих, хто в полоні» на підтримку українських моряків, захоплених РФ у районі Керченської протоки.

Як повідомляє «Укрінформ», у заході взяли участь близько сотні осіб.

Організатори пропонували учасникам акції на місці написати листа або відправити листівку із новорічним привітанням полоненим морякам та іншим українським в’язням у РФ.

Виступили народні депутати, урядовці, громадські активісти, представники Меджлісу кримськотатарського народу, а також родичі військовополонених і заручників.

До участі у заході також були запрошені посли, дипломати країн-членів НАТО та представники міжнародних організацій. У 2019 році акція продовжиться в різних регіонах України та інших країнах світу.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що один із полонених моряків потребує допомоги через цукровий діабет.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що наразі адвокати захоплених Росією українських моряків працюють на благодійних засадах, але з 1 січня з усіма будуть підписані контракти.

Крім того Микола Полозов заявив, що РФ намагатиметься розсваритиполонених моряків, аби вони свідчили один проти одного. Полозов каже, що адвокати намагатимуться цьому запобігти, адже мають намір діяти з однаковою стратегією з іншими адвокатами.

Також Денісова розповіла, що адвокатів, які захищають моряків, перевірила СБУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: