Один із полонених моряків потребує допомоги через цукровий діабет

Один із полонених моряків потребує допомоги через цукровий діабет
Юрій Будзило потребує медичної допомоги - розповів його адвокат Айдер Азаматов 

Денісова поскаржилася, що ФСБ не пускає її до полонених моряків

Український мічман Юрій Будзило, якого утримують в російському СІЗО, потребує медичної допомоги, адже в нього цукровий діабет. Про це заявив адвокат Айдер Азаматов, який захищає Будзила. Про це повідомляє кореспондент «Главкома».

Він повідомив, що його підзахисний розповів, що уже не вперше захоплений росіянами. Минулого разу його захопили у Сімферополі у 2014 році, коли РФ анексувала Крим.

Станом на зараз щодо Юрія слідчі дії ще не проводилися. «Він не під протокол запитував у суді чому йому не надали статус військовополоненого, але відповіді не отримав», - каже Азаматов.

У свою чергу омбудсмен Людмила Денісова поскаржилася, що ФСБ не пускає її до моряків. Вона  повідомила, що написала листа до директора ФСБ з проханням надати дозвіл на відвідання моряків. Але на цей момент дозволу цього не отримала.

«Я щодня спілкуюся з омбудсменом РФ Тетяною Москальковою з тим, щоби і вона вплинула на це рішення», - сказала вона. Відповідаючи на запитання кореспондента «Главкома» про те, що робиться для організації зустрічей рідних з моряками у Москві, вона заявила про необхідність дозволу про це з боку слідчого судді, якого наразі немає.

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що наразі адвокати захоплених Росією українських моряків працюють на благодійних засадах, але з 1 січня з усіма будуть підписані контракти.

Крім того Микола Полозов заявив, що РФ намагатиметься розсваритиполонених моряків, аби вони свідчили один проти одного. Полозов каже, що адвокати намагатимуться цьому запобігти, адже мають намір діяти з однаковою стратегією з іншими адвокатами.

Також Денісова розповіла, що адвокатів, які захищають моряків, перевірила СБУ

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: