Під Києвом виявлено черговий пташиний могильник (фото)

Під Києвом виявлено черговий пташиний могильник (фото)
Тушки курей не утилізували, а просто закопували

У Рудні працівники місцевого агропідприємства намагалися викопати траншею та висипати тушки курей

У селі Рудня Броварського району Київської області працівники поліції «на гарячому» задокументували факт забруднення ґрунту відходами тваринного походження. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції на Київщині.

Поліцейські вилучили та помістили на штрафмайданчик транспортний засіб, за допомогою якого працівники місцевого підприємства намагалися викопати траншею та висипати тушки курей.  

Наразі тривають слідчі дії. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Як повідомлялося, агрохолдинг «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») ще минулого року просто у поле викинув десятки тисяч тонн курячих відходів.

Нацполіція затримала власників агрохолдінгу за підозрою в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища.

Власники підприємства всупереч законодавству організували утилізацію побічних відходів тваринного погодження шляхом їх захоронення на орендованих ними землями. Двом власникам «курячого» бізнесу «із запахом» та керівникові структурного підрозділу компанії вже повідомлено про підозру та затримано у порядку статті 208 КПК України.

Читайте також матеріал «Главкома» Пір’я та кров. За що затримали курячого магната Сігала

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: