Поліція затримала чоловіка, який повідомив про теракт у Раді на підтримку Савченко

Поліція затримала чоловіка, який повідомив про теракт у Раді на підтримку Савченко
Чоловік, котрий здійснив дзвінок до поліції про теракт у Раді

Чоловіка затримали на вулиці Вербицького у Дарницькому районі Києва

Сьогодні, 22 березня, до столичних правоохоронців надійшла інформація від невідомого, про терористичний акт у Верховній Раді України на підтримку народного депутата. На виклик негайно відреагували усі відповідні підрозділи поліції, повідомляє прес-служба поліції Києва.

Правоохоронці ретельно обстежили територію, прилеглу до ВРУ, жодних небезпечних предметів там виявлено не було.

Після комплексу розшукових заходів поліція встановила особу чоловіка, котрий здійснив дзвінок. Ним виявився 40-річний житель столиці, якого затримали на вулиці Вербицького у Дарницькому районі Києва.

Встановлено, що чоловік раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення різних адміністративних правопорушень. Свій вчинок він пояснити чітко не може.

Подія належним чином зареєстрована. На даний час вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує до шести років позбавлення волі.

Як відомо, 22 березня Рада проголосувала за зняття недоторканності, затримання та арешт нардепа Надії Савченко.

Нагадаємо, на викривальному відео, підготовленому Генпрокуратурою, нардеп України Надія Савченко зізнається, що особисто хотіла вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента України та очільників правоохоронних органів.

На відео показано, як Надія Савченко, Володимир Рубан та дехто вказаний як Березень Г. П обговорюють план майбутнього теракту. Коли мова заходить про те, хто стане людиною, яка вчинить теракт, Надія заявляє, що це зробить вона і стане українською Жанною д’Арк.

Відео, підготовлене Генпрокуратурою, яке має викривати плани народного депутата Надії Савченко у організації теракту у Верховній Раді та центрі Києва, декілька разів не могли показати парламентарям.

Сьогодні під будівлею Верховної Ради зібралися два мітинги. Один - з вимогою зняти депутатську недоторканність, затримати та заарештувати нардепа Надію Савченко, яку підозрюють у планування теракту в парламенті. Інший мітинг поруч з першим – «за зміну політичної системи», люди протестують проти арешту депутатки Савченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: