Сьогодні Київ вшанує учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

Сьогодні Київ вшанує учасників ліквідації аварії на ЧАЕС
До меморіального кургану «Героям Чорнобиля» покладуть квіти і запалять свічки

Заходи із вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбуватимуться у всіх районах столиці

У п’ятницю, 14 грудня, у Києві відбудуться заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

О 09:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи у м. Києві на проспекті Миру, 16.

Окрім того, протягом грудня відбудуться засідання за круглими столами з питань соціального та медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У загальноосвітніх навчальних закладах протягом грудня пройдуть зустрічі з учасниками ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Окрім того, школярі відвідають Національний музей «Чорнобиль».

Заходи із вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбуватимуться також у районах міста Києва.

Як відомо, аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Внаслідок катастрофи прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України, де постраждали 3,2 млн осіб, серед яких понад 1 млн – це діти.

Указом президента України установлено День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: