Стало відомо про віковий зріз смертності від коронавірусу у Києві

Стало відомо про віковий зріз смертності від коронавірусу у Києві

У лікарнях Києва від Covid-19 померло загалом 52 особи

58% осіб, що померли у Києві від коронавірусу, були людьми старшими за 65-70 років. Всього від коронавірусу померли 52 мешканці Києва. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«У стаціонарах столичних лікарень від Covid-19 померло загалом 52 особи. Найстаршому з пацієнтів було 87 років. Наймолодшій, що не змогла подолати коронавірус, - 25 років. Жінка мала тяжкі супутні патології», - розповів мер. 

Він додав, що 25% людей померли у віці 50-64 роки, 15% - тих, кому було до 49 років. Та 2% - пацієнти віком 18-29 років. Більшість з них мали хронічні захворювання. Найчастіше це - цукровий діабет, гіпертонія та ожиріння.

«Тому лікарі й закликають бути обережними всіх. Але особливо берегтися рекомендують людям із хронічними захворюваннями», - наголосив Кличко. 

Він також повідомив, що кількість киян, у яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 38 осіб. Зокрема, інфіковані ще 8 медиків. Померло троє людей.  

Так, серед тих, що захворіли:

  • 23 жінки віком від 29 до 87 років,
  • 2 дiвчинки – двох та трьох років,
  • 12 чоловікiв від 24 до 58 років,
  • хлопчик, якому 9 рокiв.

До лікарень столиці госпіталізували 8 пацієнтів. Інші – лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.

«Одужала за минулу добу 61 людина. Усього вірус подолали 285 мешканців Києва», - зазначив Кличко. 

Як повідомлялося, станом на ранок 19 травня, у Києві підтверджено 2359 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 38 осіб. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: