Київське метро готується до відкриття з 25 травня: жетонів уже не буде

Київське метро готується до відкриття з 25 травня: жетонів уже не буде
Київський метрополітен перейшов на систему електронного квитка

У касах метро жетони не продаватимуться, але протягом місяця пасажири зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору

Після відновлення роботи київського метро пасажири користуватимуться виключно електронним квитком. Про це повідомляє пресслужба КП «Київський метрополітен».

Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде:

  • KyivSmartCard;
  • карткою метро (до 31.03.2021);
  • безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
  • мобільними додатками Google Pay та Apple Pay;
  • мобільним додатком KyivSmardСard;
  • разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним).

Протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору.

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати Картку киянина. Загальнодержавні пільгові категорії пред’являють оригінал відповідного посвідчення.

Нагадаємо, що громадський транспорт столиці перейшов на систему електронного квитка.

Для уникнення черг у метрополітені закликають заздалегідь підготувати засоби оплати проїзду та перевіряти їх наявність перед виходом з дому, особливо у дітей. Квиток для разового проїзду можна згенерувати завчасно у додатку. Це дозволить уникнути черги до каси.

До вiдновлення роботи метрополiтену е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300. Вони розташованi здебiльшого на зупинках громадського транспорту.

Що стосується наземного громадського транспорту, в ньому також оплата здійснюватиметься за допомогою KyivSmardCard, разового квитка з QR-кодом (паперового або електронного) або безконтактної банківської картки будь-якої платіжної системи. Проте, до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі.

Кожен може заощадити, поповнюючи Kyiv Smart Card одразу на 50 поїздок. Таке поповнення дає можливість заощадити до 1,5 гривні на кожній поїздці у всіх видах громадського транспорту.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Але наземний громадський транспорт працює на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

З 12 травня місто збільшило кількість маршрутів наземного громадського транспорту. Так, запустили додаткові маршрути з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий та Корчувате. У режимi спецрейсiв курсуватимуть деякі автобусні маршрути.

З 19 травня у Києві організовані ще три додаткові спеціальні рейси автобусних маршрутів.

Проїзд у транспорті поки можливий тільки за наявності спецквитка та засобів індивідуального захисту. Люди годинами простоюють у чергах, щоб доїхати до роботи.

Місто планує після 22 травня відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. 

Із 25 числа уряд дозволить роботу метрополітену.

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: