Столичні лікарні й аптеки готуються до епідемії грипу

Столичні лікарні й аптеки готуються до епідемії грипу
У Києві зростає кількість хворих на грип і ГРІ

У Києві створюють необхідний запас противірусних, лікувальних препаратів та інших засобів

Для запобігання епідемічних ускладнень та захисту киян від захворювань на грип та гострі респіраторні інфекції розпорядженням КМДА затверджено відповідні профілактичні заходи.

Так, Департаменту охорони здоров’я доручено підготувати комунальні медичні заклади до роботи в умовах епідемічного підйому захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції, зокрема:

  • створити необхідний запас противірусних, лікувальних препаратів, антисептичних і дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту медичних працівників, спеціальної медичної апаратури, тест-систем;
  • провести підвищення кваліфікації медичних працівників із питань діагностики, лікування та профілактики грипу та ГРІ;
  • на період можливого підйому епідемічного рівня захворюваності передбачити залучення додаткового медичного персоналу для своєчасного надання медичної допомоги мешканцям;
  • передбачити додаткову кількість ліжок для госпіталізації хворих та оперативне розгортання у разі загострення епідемічної ситуації;
  • інформувати киян про заходи індивідуальної й колективної профілактики грипу та ГРІ, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою в разі появи ознак захворювання.

Також комунальне підприємство «Фармація» зобов’язано забезпечити аптечну мережу достатньою кількістю противірусних, лікувальних і вітамінних препаратів, засобів неспецифічної профілактики грипу і ГРІ, а також засобів індивідуального захисту (маски, гумові рукавички тощо) та безперебійну їхню реалізацію.

Крім того, фахівці вестимуть моніторинг за циркуляцією вірусів грипу на території столиці. Для цього до державної установи «Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» буде направлено прохання проводити дослідження методом ПЛР матеріалу, відібраного у медичних закладах, що здійснюють дозорний профілактичний нагляд від пацієнтів, стан яких відповідає визначенню грипоподібного захворювання (ГПЗ) та тяжкої гострої респіраторної інфекції (ТГРІ).

Як повідомлялося, за 49-й тиждень епідсезону у Києві зареєстровано 14818 хворих на грип та ГРВІ, спостерігається зростання захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем на 4,3%.

Задля уникнення розповсюдження інфекції прийнято рішення щодо призупинення занять у початкових класах однієї школи, де рівень захворюваності перевищив 20%. Іще у 2-х школах відбулося часткове покласове закриття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: