Суд оштрафував на 800 тис. грн київську мерію за зрив приватизації на 33 млн грн

Суд оштрафував на 800 тис. грн київську мерію за зрив приватизації на 33 млн грн

Приватизація кафе у Маріїнському парку зірвалася, бо КМДА ввела в оману вінницького покупця

Господарчий суд Києва визнав недійсними результатами аукціону з продажу об’єкта приватизації по вул. Михайла Грушевського, 3 і стягнув з Департаменту комунальної власності Київської міської держадміністрації на користь ТОВ «Фід Бек Груп» 795 тис. грн збитків. Про це свідчить рішення Госпсуду Києва від 15 січня.

У червні 2019 року Департамент комунальної власності прийняв рішення про приватизацію нежилого будинку (літ. Ф) площею 239,7 кв. м по вул. Грушевського, 3, який обліковується на балансі Центрального парку культури і відпочинку Києва.

8_54

Для продажу цього об’єкта було створено аукціонну комісію і затверджено стартову ціну продажу – 673 тис. грн.

За результатами проведення електронного аукціону, у якому взяли участь 30 учасників, переможцем стало ТОВ «Фід Бек Груп», з яким у вересні 2019 року підписали відповідний договір про продаж будинку. Ціна продажу – 33,02 млн грн.

Між тим 30 липня 2019 року набрало законної сили рішення Госпсуду Києва, яким зобов’язано ТОВ «Маріїнський двір» повернути Центральному парку культури і відпочинку вказану будівлю.

Як вказується в рішенні суду, станом на дату укладення договору у вересні 2019 року Департамент не інформував ТОВ «Фід Бек Груп» про існування обставин, що перешкоджають його укладенню та виконанню, а саме про те, що будівля перебуває у фактичному володінні та користуванні ТОВ «Маріїнський двір», а Департамент не має доступу до об’єкту.

Суд дійшов наступного висновку: «Департамент комунальної власності навмисно ввів ТОВ «Фід Бек Груп» в оману щодо обставин, які мають істотне значення, а саме щодо наявності правомочностей володіння та користування …приміщенням … по вул. М. Грушевського, 3, що безпосередньо впливає на можливість передачі його в майбутньому покупцеві».

У результаті суд визнав недійсним результати торгів і укладений договір купівлі-продажу будівлі, а також стягнув із Департаменту комунальної власності на користь ТОВ «Фід Бек Груп» 795 тис. грн – це сума витрат фірми на участь в аукціоні.

ТОВ «Маріїнський двір» у червні 2010 року заснував голова Ради старійшин Азербайджану в Україні Фіруддін Мамедов. Наприкінці того ж року до складу засновників увійшов Нахман Стейнберг з Єрусалиму, навесні 2012 року – тодішній депутат Харківської міськради від Партії регіонів Олександр Грінько, а у 2016 році до них приєднався Ровшан Тагієв, який балотувався до Верховної Ради у 2012-му від Соцпартії. З 2017 року єдиним засновником «Маріїнського двору» є Фіруддін Мамедов.

ТОВ «Фід Бек Груп» створене у лютому 2018 року, його засновником і директором значиться Віктор Ковальський з м. Шаргород Вінницької області. У 2007-2010 рр він був головою Шаргородської райради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: