У карантинний період столичні соціальні працівники отримуватимуть премії

У карантинний період столичні соціальні працівники отримуватимуть премії
На забезпечення премій буде виділено близько 4,7 млн грн

Під час карантину соціальні робітники із додатковим навантаженням обслуговують самотніх непрацездатних киян на дому

У четвер, 26 березня, депутати Київської міської ради прийняли рішення виділити кошти для премій 1200 соціальним робітникам районних територіальних центрів, які наразі із додатковим навантаженням обслуговують самотніх непрацездатних киян на дому. Про це повідомила заступниця голови Київської міської держадміністрації Марина Хонда.

«Соціальні працівники також перебувають на важливому рубежі боротьби із загрозою епідемії коронавірусу. Адже завдяки їхній роботі кияни, які перебувають у групі ризику - самотні літні люди та паліативні хворі, - можуть спокійно перечекати карантинний період та убезпечити себе від імовірного зараження», – наголосила Хонда.

На забезпечення премій буде виділено орієнтовно 4,68 млн гривень. Премії для соціальних працівників складатимуть 2000 гривень на місяць.

Депутати Київради рішення підтримали одноголосно.

Нагадаємо, сьогодні Київська міська рада зібралася на пленарне засідання, де мають скоригувати бюджет міста для захисту малозабезпечених груп населення та прийняти рішення, спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

На засіданні присутні 92 депутатів. Перед початком роботи їм поміряли температуру та надали засоби індивідуального захисту.

Онлайн трансляцію пленарного засідання можна переглянути тут.

Днями мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київ може втратити мільярд гривень через кризу, пов’язану з боротьбою з коронавірусом.

26 березня Кличко звернувся до уряду із закликом не позбавляти громади 13 мільярдів гривень доходів з місцевих акцизів і субвенцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: