У Києві на звалищі знайшли гору використаних батарейок (фото)

У Києві на звалищі знайшли гору використаних батарейок (фото)
Фото: Nikita Molochkov та КП «Київкомунсервіс»

Вважають, що батарейки системно збирала якась компанія, а потім позбулася в такий спосіб

На столичній Троєщині невідомі викинули близько 300 кілограмів використаних батарейок, повідомляють рух «Батарейки, здавайтеся» і КП «Київкомунсервіс».

«Гору» батарейок виявили місцеві жителі біля другої човникової станції на пляжі «Троєщина». Зокрема, Микита Молочков побачив сміття, гуляючи з дітьми, сфотографував та повідомив у додатку 1551. «Це була субота. А вже в понеділок зранку мені передзвонили і до вечора середи все вирішили і забрали на утилізацію», – пише він.

У «Київкомунсервісі» вважають, що зважаючи на кількість батарейок, їх системно збирала якась компанія, а потім позбулася в такий спосіб.

«Фінальна оцінка всіх зібраних батарейок – 300 кг. Ми явно недооцінили глибину їхнього шару, батарейки довелося викопувати з піску та листя», – зазначають у «Батарейки, здавайтеся».

Усі зібрані батарейки відправлять на переробку та утилізацію.

 «Київкомунсервіс» нагадує, що на офіційному сайті є карта з адресами контейнерів для збору відпрацьованих батарейок, ртутних термометрів та енергозберігаючих ламп.

«Україні потрібна системна модель фінансування переробки таких відходів, розширена відповідальність виробника та імпортера. Для того, щоб 100% всіх батарейок в Києві та в Україні йшли на переробку, оплачувати переробку мають виробники та імпортери батарейок пропорційно продажам нових батарейок. Чим більше батарейок компанія ввезла та продала – тим більше коштів вона оплачує за утилізацію», – заявляє «Київкомунсервіс».

Частково таку систему запустили «Батарейки, здавайтеся», розмістивши контейнери в магазинах. 11 березня, перші 20 тонн батарейок з України відправили на переробку до заводу GreenWEEE в Румунії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: