У столиці відзначать День Гідності та Свободи

У столиці відзначать День Гідності та Свободи
Революція Гідності
фото: voanews.com

21 листопада у столиці вшанують подвиг учасників Революції Гідності та увічнять пам’ять Героїв Небесної Сотні.

На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи», у столиці затверджено відповідний план заходів.

Так, у цей день передбачено проведення меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких заходів, церемоній покладання квітів за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, у місцях, пов’язаних із зазначеними подіями, зокрема, на Алеї Героїв Небесної Сотні. Також на честь пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні відбудеться молодіжна хода (з 10:00 до 13:00), покладання квітів і запалення свічок на Алеї Героїв Небесної Сотні.

21 листопада у Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського відбудеться концертна програма з нагоди Дня Гідності та Свободи. Передбачено проведення мультимедійної презентації «Революції, що нас змінили» в Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія».

З нагоди Дня Гідності та Свободи будуть проведені тематичні громадські заходи на Софійській та Михайлівській площах та на Майдані Незалежності, вул. Хрещатик (на відрізку від вул. Богдана Хмельницького до вул. Інститутської, на пішохідній частині). А в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» з 15 до 25 листопада триватиме фотовиставка «Майдан – фортеця духу».

Протягом листопада відбудуться також тематичні просвітницькі заходи: книжкові виставки, виховні години, бесіди, тематичні вечори, конференції, зустрічі за круглим столом тощо у закладах освіти та культури Києва.

Варто зауважити, що у разі необхідності буде перекрито рух транспорту під час підготовки та проведення заходів і внесено зміни у роботу міського пасажирського транспорту загального користування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: