В СБУ відповіли на звинувачення київського забудовника

В СБУ відповіли на звинувачення київського забудовника

СБУ запросила службових осіб ПрАТ «Позняки-Жил-Буд» для з’ясування правової позиції

Головне слідче управління Служби безпеки України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо будівельної компанії «Позняки-Жил-Буд», яка проводить будівництво в історичній частині столиці.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Раніше відомий київський бізнесмен Артур Мхітарян, власник компанії TaryanGroup, заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook, що його шантажує СБУ і вимагає квартири взамін на вирішення питань з Міністерством культури. За його словами, ціна питання — $1 млн.

В СБУ зазначили, що провадження зареєстроване на підставі звернення Громадської спілки «Київська міська організація Українське товариство охорони пам’яток історії та культури». Спілка вимагає перевірити законність забудови і чи вона не порушує законодавтва в сфері охорони культурної спадщини та інших нормативно-правових актів.

Йдеться про будівництво в межах визначеного Центрального історичного ареалу Києва за адресою: вул. Іоанна Павла ІІ (Патріса Лумумби), 12 у Печерському районі столиці.

Відповідно до звернення спілки, листа Міністерства культури України та інших матеріалів кримінального провадження СБУ встановила, що у діях посадовців ПрАТ «Позняки-Жил-Буд» та підрядних і проектних організацій виявлені порушення нормативно-правових актів України.

«Зокрема, йдеться про відсутність низки необхідних для будівництва дозвільних документів та порушення обмежень забудови. Для повного та об’єктивного розслідування органом досудового розслідування на адресу ПрАТ «Позняки-Жил-Буд» направлено запит щодо надання копій таких документів, однак, Товариством з невідомих слідству причин повної та об’єктивної відповіді на запит не надано», – зазначили в СБУ.

Для того, щоб отримати доступ до речей та документів будівельної компанії слідчий звернувся до Шевченківського районного суду Києва з відповідним клопотанням. Суд ухвалив позитивне рішення, проте ПрАТ «Позняки-Жил-Буд» ухвалу суду до цього часу не виконало.

«Наголошуємо, що досудовим розслідуванням у даному провадженні досліджуються обставини відповідності проектування та ведення будівництва вимогам чинного законодавства України задля того, щоб не повторювалися нещодавні трагічні події, пов’язані з обвалом крівлі спорткомплексу школи у місті Вишневому», – зазначили в СБУ.

Також Служба публічно запросила службових осіб ПрАТ «Позняки-Жил-Буд» для з’ясування правової позиції. 

Нагадаємо, минулого тижня, як повідомляла Ліга, чиновник Держдепу Джордж Кент звернув увагу, що слідчі СБУ не повинні займатися економічними справами — це не функція розвідслужби. Він зазначив, що найбільший страх українського бізнесу — тиск з боку СБУ.

Як повідомляло ZN.UA, у вересні генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що хабарі в сфері будівництва з часів Януковича зросли в чотири рази. Також нещодавно генпрокурор підтвердив, що готовий затримувати не тільки «рішал», але і їх замовників. «Ще раз підтверджую обіцянку, дану на нараді в Мінрегіонбуді будівельникам: заяви про хабарництво будуть ефективно відпрацьовуватися. До наручників для тих, хто вимагає гроші. У разі підтвердження зв'язків «рішал» - затримаємо і посадових осіб», - написав Луценко у себе на сторінці в ФБ.

Інвестиційно-девелоперська компанія TaryanGroup була створена Артуром Мхітаряном в 2011 році під час навчання на Executive MBA в NOVA SoutheasternUniversity у Флориді. Першим проектом компанії став лайфстайл клуб Tsarsky. За останні 2 роки компанія побудувала два житлових проекти: будинок з першим в Україні парком на даху RoyalTower і будинок з першим в Україні басейном, фітнесом і рестораном на даху JackHouse. Зараз TaryanGroup будує в центрі Києва незвичайний житловий комплекс TaryanTowers з трьома концептуальними дахами, двоповерховими скляними мостами і прогулянковою доріжкою на висоті 100 метрів. Артур Мхітарян активно пропагує підприємництво, виступаючи на різних форумах і конференціях. Входить в рейтинги різних ЗМІ як кращий топ-менеджер будівельної галузі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: