У Медведчука божаться: Москва не впливає на митрополита Онуфрія

 У Медведчука божаться: Москва не впливає на митрополита Онуфрія
Глава УПЦ МП Онуфрій

Митрополит Онуфрій – дуже самостійна людина, - переконує Шуфрич

Народний депутат, член партії «За життя» Нестор Шуфрич прокоментував в інтерв’ю «Главкому» вплив Російської церкви на предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату.

За словами Шуфрича, впливу на верхівку Московської церкви в Україні з Росії нема. «Онуфрій – дуже самостійна людина, не менш, ніж світлої пам’яті блаженніший Володимир (Сабодан), при якому Україна фактично і отримала незалежну православну церкву», - впевнений колишній регіонал, а нині член партії «За життя», в яку вступив також одіозний кум Путіна Віктор Медведчук.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно.  Найближчим часом має бути скликаний архієрейський Собор для об'єднання трьох українських православних церков. Нова помісна церква отримає автокефалію від Вселенського патріарха. При цьому Синод УПЦ МП на догоду Москві виступає проти автокефалії і слідом за РПЦ розірвав стосунки зі Вселенським патріархатом.

Нагадаємо, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій (світське ім'я Орест Березовський) потрапив до розділу «Чистилище» на сайті «Миротворець».

Онуфрій під час Собору РПЦ голосував за розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом.

 Більше читайте у матеріалі: Нестор Шуфрич: Свою парафію я не зміню

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: