Москва анексувала Київську митрополію – рішення Синоду Вселенського патріархату

Москва анексувала Київську митрополію – рішення Синоду Вселенського патріархату
Фрески Софії Київської 

Синод визнав, що РПЦ анексувала Київську церкву

Синод Вселенського патріархату визнав незаконною анексію Москвою Київської митрополії в 1686 році.

Про це повідомив у Twitter речник УПЦ КП Євстратій Зоря, посилаючись на поінформовані джерела, а також написало грецьке видання orthodoxia.info із посиланням на джерела у Вселенському патріархаті.

«Гарні новини з Синоду. З кількох джерел надійшла інформація про два очікуваних рішення Синоду Вселенського патріархату. Перше - про задоволення апеляції патріарха Філарета. Друге - про визнання незаконною анексії Київської митрополії в 1686 р.», - написав архієпископ Зоря.

Нагадаємо, 11 жовтня грецькі ЗМІ повідомили, що синод Вселенської патріархії ухвалив рішення про відновлення канонічного статусу предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ. Це означає зняття анафеми з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української провославної автокефальної церкви Макарія.

Як відомо, 11 жовтня – третій і останній день триденного засідання синоду.

Речник УПЦ КП Євстратій Зоря відреагував на повідомлення про заяву митрополита Австрійського Арсенія про нібито відкладення питання української автокефалії.

Раніше митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі заявив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: