300 тисяч лівійців можуть залишити країну і податися до Європи

300 тисяч лівійців можуть залишити країну і податися до Європи

В Лівії триває громадянська війна

Щонайменше 300 тисяч лівійців можуть найближчим часом залишити країну і податися до Європи  як біженців на тлі подальшого погіршення ситуації в країні в умовах триваючої громадянської війни.

Відповідні обрахунки представило керівництво операції «Софія», метою якої є зупинка потоку мігрантів із Африки до ЄС, пише ресурс EU Observer.

Окремо європейців турбує і робота Берегової охорони Лівії, яку готували за рахунок коштів ЄС. Так, із 2018 року лівійські патрульні кораблі на морі змогли відреагувати лише на 50% випадків, коли потрібно було надати екстрену допомогу для порятунку мігрантів на суднах. Внаслідок цього понад 3800 осіб загинуло під час спроб дістатися морем до Європи з Лівії.

До слова, уряд Іспанії запропонував прийняти гуманітарний корабель Open Arms з понад 100 мігрантами на борту через відмову Італії.

Раніше повідомлялося, що в аеропорту Місрата в Лівії ударами з дронів був знищений літак ІЛ-76ТД української компанії «Скайавіатранс» з гуманітарним вантажем.

За даними МЗС України, внаслідок атаки 5 серпня в аеропорту Місрата зруйнована хвостова частина літака, легко поранений оператор екіпажу судна, а також знищені документи штурмана.

Екіпаж літака в повному складі евакуювали в безпечне місце, повідомили в міністерстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: