$80 тис за сприяння. Слідчого ДБР та двох пособників відправили під суд

$80 тис за сприяння. Слідчого ДБР та двох пособників відправили під суд
Слідчого ДБР кілька місяців тому затримали разом із спільниками 
Фото: Офіс генпрокурора

Правоохоронці затримали слідчого ДБР під час одержання ним половини «винагороди»

Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно слідчого управління ДБР у Полтаві. Крім слідчого у справі фігурує ще дві особи. 

Прокурори підозрюють слідчого у заволодінні чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою групою осіб. Також у справі йдеться про несанкціоновану зміну інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах. Крім того  слідчому ДБР інкримінують складання та видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

«Розслідуванням встановлено, що слідчий за попередньою змовою із колишніми правоохоронцем та позаштатним радником голови Полтавської облдержадміністрації намагались шляхом обману заволодіти грошовими коштами потерпілого в сумі 80 тис доларів США. За вказану суму вони обіцяли нібито активізувати слідчим ДБР досудове розслідування у кримінальному провадженні за заявою потерпілого, у тому числі проведення слідчих, негласних слідчих та інших процесуальних дій», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Під час одержання частини грошових коштів – 40 тис доларів США слідчого ДБР разом із двома спільниками було затримано.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Зазначимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: