Американський вчений попередив про новий спалах коронавірусу восени та взимку

Американський вчений попередив про новий спалах коронавірусу восени та взимку
У ВООЗ припустили, що коронавірус може стати ще одним ендемічним вірусом та назавжди залишиться серед людей

Роберт Редфілд: новий спалах підвищить ймовірність другого раунду карантинних обмежень для економіки в цьому році

Швидке поширення коронавірусу Covid-19 в південній півкулі говорить про те, що він, ймовірно, знову спалахне в США восени та взимку, що підвищить ймовірність другого раунду карантинних обмежень для економіки в цьому році, повідомив Financial Times Роберт Редфілд, директор Центру по контролю і профілактиці захворювань.

Редфілд попередив, що США доведеться швидко збільшити свої можливості щодо відстеження захворювань в найближчі кілька місяців, щоб уникнути чергової кризи в галузі суспільної охорони здоров'я, оскільки сезонний грип збігається з другою хвилею Covid-19.

«Ми побачили доказ про побоювання спалахів в південній півкулі... і ви бачите, що зараз відбувається в Бразилії, - сказав доктор Редфілд.  - А потім, коли в південній півкулі закінчиться, я підозрюю, що воно переміститься на північ».

Попередження від Редфілда прозвучали на тлі неодноразових спроб президента Дональда Трампа переконати американців у тому, що найгірша стадія пандемії закінчилася, а також на тлі зростаючої напруженості між Центром і Білим домом.

«Цей простий респіраторний вірусний патоген дійсно поставив мою націю на коліна, і реальність така, що це не вина конкретної людини», - сказав доктор Редфілд. «Ця нація не була готова до цього десятиліттями».

Раніше влада Китаю повідомила про можливу нову хвилю коронавірусу.

Нагадаємо, директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге закликав Європу готуватися до нової хвилі коронавірусу.

Нагадаємо, раніше керівник програми із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я ВООЗ Майк Раян висловив припущення, що коронавірус може стати ще одним ендемічним вірусом та назавжди залишиться серед людей.

Однак світ може контролювати поширення коронавірусу за допомогою вакцини.

Раніше ВООЗ оновила стратегічний план боротьби з Covid-19 на 2020 рік, збільшивши бюджет до $1,7 млрд. План розрахований до кінця 2020 року і розрахований на ресурси, необхідні ВООЗ для її власних операцій.

Нагадаємо, кількість хворих коронавірусом у світі сягнула 5 млнНайбільше у світі смертей зафіксовано в США – 93 439 осіб, Великій Британії – 35 786, Італії – 32 330, Франції – 28 135 і в Іспанії – 27 888. У Китаї загалом – 4 638.

Країнами з найбільшим поширенням коронавірусу залишаються США (1 551 668), Росія (308 705), Бразилія (291 579), Велика Британія (249 619), Іспанія (232 555), Італія (227 364), Франція (181 700), Німеччина (178 473) і Туреччина (152 587).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: