Антикорупційне бюро просить зняти недоторканність з Онищенка

Антикорупційне бюро просить зняти недоторканність з Онищенка
Телекритика

Подання вже підписане антикорупційним прокурором і лежить на столі в генпрокурора Луценка

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять Генпрокурора Юрія Луценко підписати подання на зняття недоторканності і арешт  депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка. Інформацію про існування такого подання підтвердили у прес-службі НАБУ.

Журналіст Дмитро Гнап на своїй сторінці у Facebook  уточнив, що «Подання вже підписане антикорупційним прокурором Холодницьким і лежить на столі в генпрокурора Луценка».

У свою чергу сам Онищенко повідомив, що йому нічого про це не відомо, пише «Українська правда».

«Я про це нічого не знаю. Але я вчора подав заяву у Генпрокуратура на голову НАБУ Ситника про те, що він виконує політичні замовлення. Прошу порушити кримінальну справу по трьох статях», - додав він.

На питання, чи не збирається він залишати країну і переховуватися, він сказав: «Ні, я буду чекати».

Генеральний прокурок Юрій Луцено знаходиться у відрядженні.

Як відомо, напередодні Онищенко подав заяву в ГПУ про скоєння злочину через проведення обшуку його приймальні детективами НАБУ.

Він наголосив, що підписати його подання має право в.о. Генерального прокурора, поки Луценко у відрядженні.

Сам Онищенко, коментуючи обшуки в своєму офісі заявив, що сьогоднішні дії НАБУ розцінює, як зухвалу відповідь на його вчорашню заяву в ГПУ про «скоєння кримінального злочину» головою Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником за фактом заяви останнього на парламентських слуханнях «Про стан реалізації засад антикорупційної політики» 18 травня, в якій Ситник прямим текстом погрожує суддям, закликає їх не приймати рішень, які для них закінчаться кримінальним переслідуванням, розголошує таємницю досудового слідства прямо з парламентської трибуни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: