НАБУ повторно ввірвалося в офіційну приймальню нардепа Онищенка

НАБУ повторно ввірвалося в офіційну приймальню нардепа Онищенка

Онищенко розцінює сьогоднішні дії НАБУ, як зухвалу відповідь на його вчорашню заяву в ГПУ

В приймальню народного депутата Олександра Онищенка зі зброєю увірвалися працівники НАБУ, з кувалдою виламали двері, кинули на стіл ухвалу слідчого судді без будь-яких роз'яснень. Про це повідомила прес-секретар Онищенка Юлія Омелянюк.
На звернення прес-секретаря, що тут офіційна приймальня і вони порушують закон - не відреагували, не роз'яснили жодних процесуальних прав і обов'язків, на прохання дозволити покинути приміщення - відмовили, примусово утримуючи, теж без жодних роз'яснень.

«Детективи НАБУ не мали дозволу Верховної Ради на обшук. Я неодноразово наголошувала їм, що за цією адресою офіційно зареєстрована громадська приймальня нардепа Онищенка, і що цю інформацію можна перевірити у ВР. Детективи цю інформацію ігнорували, продовжували вибивати двері, ламати замки, проводити обшук, незрозуміло, що вони шукали, коли у приймальні лише документи, пов'язані з депутатською діяльністю, звернення громадян, листи, відповіді і т.д. Коли я вкотре наголосила, що це приймальня народного депутата, детективи засумнівалися у правомірності своїх дій і все-таки вирішили передзвонити керівництву і уточнити, чи офіційно приймальня тут зареєстрована у ВР. Тоді мені дозволили показати документи, що це підтверджують. Коли я їх надала, слідчі м'яко кажучи розгубилися, зрозуміли, що порушили закон, почали перешіптуватися і вирішувати, як правильно тепер вийти з цієї ситуації», - розповіла Омелянюк.

Сам народний депутат Онищенко, прокоментував, що сьогоднішні дії НАБУ розцінює, як зухвалу відповідь на його вчорашню заяву в ГПУ про «скоєння кримінального злочину» головою Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником за фактом заяви останнього на парламентських слуханнях «Про стан реалізації засад антикорупційної політики» 18 травня, в якій Ситник прямим текстом погрожує суддям, закликає їх не приймати рішень, які для них закінчаться кримінальним переслідуванням, розголошує таємницю досудового слідства прямо з парламентської трибуни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: