Апеляційний суд відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт

Апеляційний суд відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт
Михайло Саакашвілі
Фото: ЕРА

Саакашвілі обіцяє збирати мітинги, сидячі в своїй квартирі

Апеляційний суд Києва відправив під нічний домашній арешт колишнього президента Грузії, екс-главу Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Таке рішення суддя виніс на засіданні 26 січня.  

«Суд постановив: клопотання прокурора… задовольнити частково. Застосувати відносно Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний період доби – з 22 години до 7 години наступної доби – за адресою: м. Київ, вулиця Костьольна, із забов'язанням носити електронний браслет», - сказав суддя.

Суд також зобов'язав Саакашвілі на першу вимогу з'являтися до слідчого та не покидати Київ без дозволу прокурора.

«Позор! Це не суд! Це продажні тварі!», - почав кричати Саакашвілі, не давши судді закінчити читати рішення.  

Перед цим Михайло Саакашвілі заявив, що в разі, якщо його відправлять під домашній арешт, він з його соратниками будуть закликати до проведення масових акцій.

«І більше того я хочу сказати, якщо цей суд відправить мене під домашній арешт, ми будемо діяти зі своєї квартири, ми будемо закликати до масових акцій, яких вони дуже бояться», - заявив Саакашвілі.

Михайла Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їх злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувала оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: