Аваков хоче видавати перші водійські права на два роки

Аваков хоче видавати перші водійські права на два роки
Арсен Аваков

Якщо протягом двох років особа вчиняє не більше двох адмінпорушень у сфері безпеки ДР, то після закінчення терміну їй видається посвідчення водія строком на 30 років

Перші водійські права МВС хоче видавати на 2 роки. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив в ході засідання Кабміну.

«Наступна наша пропозиція – внести зміни до порядку видачі посвідчень водія, якими передбачити, що строки дії водійського посвідчення, яке отримала особа вперше, становить два роки. Якщо протягом цих двох років особа вчиняє не більше двох адмінпорушень у сфері безпеки дорожнього руху або не вчинить їх взагалі, то після закінчення терміну їй видається посвідчення водія строком на 30 років без здачі додаткових екзаменів», - сказав міністр.

В іншому разі для отримання посвідчення водія на 30 років особа буде зобов’язана знову скласти відповідний іспит на право керуванням транспортним засобом.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в харківській лікарні померла 20-річна Діана Берченко, одна із сестер, які постраждали в результаті ДТП. 

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає. Але згідно з даними експертизи, про які на судовому засіданні заявив представник прокуратури, в сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. Дівчині обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

6 листопада правоохоронці повідомили про підозру водієві позашляховика Геннадію Дронову, що є одним з учасників ДТП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: