Британія проведе міжнародну експертизу речовини, якою отруїли Скрипаля

Британія проведе міжнародну експертизу речовини, якою отруїли Скрипаля

Експерти з Організації із заборони хімічної зброї матимуть змогу перевірити матеріали британських слідчих

Велика Британія готова провести міжнародну експертизу нервово-паралітичної речовини, якою отруїли колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля.

Про це міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон повідомив німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За словами Джонсона, експерти з Організації із заборони хімічної зброї, яка базується в Нідерландах, матимуть змогу перевірити матеріали британських слідчих.

«Лише у випадку Росії ми маємо поєднання історії вбивств за підтримки держави, публічно визнаного мотиву для замаху на вбивство Скрипаля та запасів бойових речовин групи «Новичок», — заявив глава МЗС Великої Британії.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: