«Це розправа». Порошенко прокоментував вирок політв’язню Балуху

«Це розправа». Порошенко прокоментував вирок політв’язню Балуху
Володимир Балух 

Україна продовжить боротися за кожного заручника. #FreeBalukh - написав президент

Президент України Петро Порошенко назвав розправою вирок суду в анексованому Криму українському активісту Володимиру Балуху й наголосив, що Україна продовжить боротися за кожного свого заручника.

«Розправа - лише так можна назвати черговий «вирок», оголошений сьогодні українському патріоту. Людину, яка підняла над власним будинком український прапор, за цей вчинок методично знищують», - написав Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Він також процитував Балуха: «Більше за постріли гармат і пуски балістичних ракет кремлівський режим патологічно боїться одного слова «Правда».

«Нечуваний цинізм та абсурдність цього судилища очевидна всім. Україна продовжить боротися за кожного заручника. #FreeBalukh», - додав Порошенко.

Як повідомлялося, в Криму підконтрольний РФ «Роздольненський районний суд» засудив українського активіста Балуха до 5 років колонії загального режиму та штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн).

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що Балух скоїв злочин у зв'язку з «неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами».

Міністерство закордонних справ України висловлює свій протест у зв'язку з вироком затриманому в анексованому Криму українському активісту Володимиру Балуху.

Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018 року.

5 липня політв’язень Володимир Балух написав листа, у якому подякував українському народові за підтримку його та його родини.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: