Через візит гурту Scooter до Криму порушили справу

Через візит гурту Scooter до Криму порушили справу

У прокуратурі заявили, що членів гурту попередили, щоб вони не їхали до окупованого Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим (при Генпрокуратурі) відкрила кримінальне провадження через порушення режиму перетину кордону представниками німецького гурту Scooter, які прибули днями до анексованого Криму. Про це повідомив посол України у Німеччині Андрій Мельник.

«Розпочато кримінальне провадження Прокуратурою АРК через порушення режиму перетину кордону, а до німецьких компетентних органів буде направлено звернення про правову допомогу у цьому випадку», – повідомив Мельник в інтерв’ю газеті Funke Mediengruppe.

Він запевнив, що «кримський вояж» техно-гурту Scooter не залишиться поза увагою української юстиції.

Мельник додав, що рішення гурту приїхати з концертом до анексованого Криму є «не лише скандалом, а й злочином із серйозними юридичними наслідками».

«Це не якесь незначне порушення, а серйозний злочин, який буде покарано», – сказав посол.

У прокуратурі заявили, що членів гурту попередили, щоб вони не їхали до окупованого Криму, бо це може загрожувати позбавленням волі терміном до восьми років.

«Такі незаконні дії, вчинені іноземними громадянами та світовими знаменитостями, які можуть впливати на думку своїх фанатів, перешкоджають зусиллям України щодо відновлення її територіальної цілісності», – заявили у прокуратурі.

Іноземні артисти, приїжджаючи з гастролями в анексований Росією Крим через закриті України пункти пропуску, порушують українське законодавство. Деякі з артистів, які виступили на анексованій території або висловилися на підтримку російської анексії Криму, втратили можливість виступати на материковій Україні.

В українському МЗС 25 липня 2016 року опублікували звернення, в якому застерегли іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок в Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: