Червоний Хрест визнав зникнення $5 млн на боротьбу з Еболою

Червоний Хрест визнав зникнення $5 млн на боротьбу з Еболою
Співробітники Червоного Хреста в ураженому вірусом Ебола районі

Кошти зникли через шахрайство та корупцію.

Представники Червоного Хреста визнали, що більше $5 мільйонів гуманітарної допомоги, зібраних на боротьбу з епідемією лихоманки Ебола в Західній Африці, зникли через шахрайство та корупцію.

Як повідомляє ВВС, аудитори під час розслідування виявили закупівлі за завищеними цінами, виплати зарплат неіснуючим працівникам, а також фальшиві митні рахунки.

Для боротьби з епідемією була організована масштабна гуманітарна операція, на яку були зібрані мільйони доларів.

У той час, як Ебола поширювалася по Ліберії, Сьєрра-Леоне і Гвінеї, Міжнародна федерація Червоного Хреста в Женеві розподіляла фінансові пожертви між національними товариствами ЧХ в цих країнах - загальна сума фінансування склала близько $100 млн.

Розслідування аудиторів Червоного Хреста виявило, що в Ліберії $2,7 млн зникли в результаті поставок за завищеними цінами і виплат фіктивним працівникам.

У Сьєрра-Леоне співробітники гуманітарної організації, ймовірно, вступили у змову з працівниками місцевих банків і змогли роздобути більше $2 мільйонів, у той час як у Гвінеї, де поки триває розслідування, близько мільйона доларів пропало через підроблені митні рахунки.

Представники Червоного Хреста заявили, що глибоко жалкують про втрату коштів. Організація заявила, що має намір посилити фінансові правила та притягнути до відповідальності всіх винних.

До слова, наприкінці жовтня Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні в якості гуманітарної допомоги ліки від правця і ботулізму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: