Чийгоз і Умеров прибули до аеропорту Анкари на рейс до України

Чийгоз і Умеров прибули до аеропорту Анкари на рейс до України
Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз

Їхній приліт очікується сьогодні близько 14:00

Звільнені з російського ув'язнення заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз прибули до аеропорту Анкари і очікують на рейс в Україну. 

Вони відзначили важливість зв'язку між лідерами України Петра Порошенка та Туреччини Раджипом Ердоганом.

«Якщо в України будуть такі союзники, то в Україні будуть хороші перспективи... Я вже знаю, що наше звільнення дало особливий дух тим, хто зараз репресований», - зазначив Чийгоз.

Колишні політв'язні повідомили про плани в Україні.

«У першу чергу ми чекаємо не дочекаємося, коли ми опинимося на своїй землі. Зберемося громадою. Будемо вести боротьбу, яку ми затіяли, деокупацію... За цими формулюванням повинна бути чітка щоденна робота», - розповів він.

Чийгоз додав, що в першу чергу вони планують зустрітися лідерами кримських татар: «звірити годинники з ними і продовжувати боротьбу за Україну.

Умеров ж не виключив зробити спробу повернутися в Крим.

«Все світове співтовариство не повинно продовжувати бути стурбованим. Настав час визволення всіх. Не можуть вони не бачити, що сотні дітей залишилися без батьків», - заявив Чийгоз.

Вони також зазначили, що на даний момент тільки шляхом санкцій і тиску можна змусити Москву продовжувати звільняти політв'язнів.

Нагадаємо, раніше в Мінінформполітики оголосили час прибуття Умерова і Чийгоза до України. Їхній приліт очікується 27 жовтня близько 14:00.  

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям Ердогана, президента Петра Порошенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: