«Чорна бухгалтерія» Партії регіонів: Генпрокуратура повідомила про підозру братам Калюжним

«Чорна бухгалтерія» Партії регіонів: Генпрокуратура повідомила про підозру братам Калюжним
Віталій Калюжний

Екс-нардеп від Партії регіонів Віталій Калюжний перебуває у розшуку з липня 2015 року

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів Віталію Калюжному та його брату Євгену, передає УНН з посиланням на власні джерела.

За інформацією співрозмовника, прокуратура повідомила про підозру Віталію та Євгену Калюжним у справі щодо так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів.

Підозри були надіслані їм за останнім відомим місцем проживання.Зазначимо, що екс-нардеп від Партії регіонів Віталій Калюжний перебуває у розшуку з липня 2015 року. 

Нагадаємо, напередодні екс-депутату Партії регіонів повідомили про підозру у справі «чорної бухгалтерії».

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців зазначених злочинів триває.

Раніше повідомлялось, екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак підозрює, що Холодницький ховає справу «чорної бухгалтерії Януковича».

Нагадаємо, 9 червня 2017 року САП поширила заяву щодо рішення її керівника зупинити слідство стосовно голови ЦВК та передачу матеріалів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів за підслідністю до департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

Детективи НАБУ розпочали досудове розслідування на підставі документів, переданих Віктором Трепаком, 30 травня 2016 року. В рамках розслідування даного провадження 13 грудня 2016 року голові ЦВК, чиє прізвище та підпис фігурували у переданих документах,  було повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 161 698 доларів США, що в еквіваленті за курсом НБУ на час скоєння злочинів становило 1 294 438 грн (ч. 3 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Читайте також статтю: «Чорна бухгалтерія – 2». Опозиційний блок фінансують власники фіктивних компаній

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: