Екс-депутату «Партії регіонів» повідомили про підозру у справі «чорної бухгалтерії»

Екс-депутату «Партії регіонів» повідомили про підозру у справі «чорної бухгалтерії»

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців зазначених злочинів триває

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому народному депутату та екс-помічнику народного депутата від «Партії Регіонів» у причетності до «чорної бухгалтерії» партії.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою В. Януковича та інших осіб у створенні злочинної організації та керівництві нею; за фактом надання у період часу з 01.03.2007 по 28.12.2012 неправомірної вигоди народним депутатам України, членам Кабінету Міністрів України та іншим службовим особам, які займали відповідальне та особливо відповідальне становище в особливо великому розмірі, а також за фактами незаконного збагачення та одержання хабарів в особливо великому розмірі протягом другої половини 2011-2012 років народними депутатами України та іншими службовими особами, які займали особливо відповідальне становище, від членів та представників політичної партії «Партія Регіонів», за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 369 КК України (у редакції від 05.04.2001), ч. 5 ст. 369 КК України (у редакції від 07.04.2011), ч. 3 ст. 368-2 КК України (у редакції від 07.04. 2011) та за ознаками інших кримінальних правопорушень», — йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність колишнього народного депутата України та помічника народного депутата України із членів політичної партії «Партія Регіонів» до діяльності у складі злочинної організації під керівництвом колишнього Президента України В. Януковича, здійснення ними функцій із обліку та видачі готівки в іноземній валюті, власного незаконного збагачення, а також давання хабарів високопосадовцям та іншим державним чиновникам.

За даними фактами вказаним особам повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 369 КК України (у редакції від 05.04. 2001); ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 369 КК України (у редакції від 07.04. 2011); ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368-2 КК України (у редакції від 07.04. 2011).

У ході спільних слідчих дій, проведених слідчими Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України, під час проведення обшуків за місцем реєстрації та проживання фігурантів та інших осіб, що можуть бути причетні до вчинення вищевказаних злочинів, виявлено та вилучено цінності, комп'ютерну техніку, документи, що містять відомості, які можуть бути використані як доказ фактів та обставин, що встановлюються під час вказаного кримінального провадження.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців зазначених злочинів триває.

Раніше повідомлялось, екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак підозрює, що Холодницький ховає справу «чорної бухгалтерії Януковича».

Нагадаємо, 9 червня 2017 року САП поширила заяву щодо рішення її керівника зупинити слідство стосовно голови ЦВК та передачу матеріалів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів за підслідністю до департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

Детективи НАБУ розпочали досудове розслідування на підставі документів, переданих Віктором Трепаком, 30 травня 2016 року. В рамках розслідування даного провадження 13 грудня 2016 року голові ЦВК, чиє прізвище та підпис фігурували у переданих документах,  було повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 161 698 доларів США, що в еквіваленті за курсом НБУ на час скоєння злочинів становило 1 294 438 грн (ч. 3 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: