Екс-заступник глави СБУ підозрює, що Холодницький ховає справу «чорної бухгалтерії Януковича»

Екс-заступник глави СБУ підозрює, що Холодницький ховає справу «чорної бухгалтерії Януковича»
Віктор Трепак

Екс-заступник глави СБУ: Нинішня влада не лише не розірвала зв'язок з попередньою, а навпаки - усіляко його укріплює

Справа «чорної бухгалтерії Партії регіонів» є небезпечною не лише для влади Януковича, але і для нинішньої влади. Таку думку у себе на сторінці у Facebook висловив колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак.

«Я вже неодноразово говорив про те, що матеріали «чорної бухгалтерії» ПР свідчать про «пуповинний» зв'язок представників колишньої і нинішньої влади. Розслідування цієї справи давало шанс розірвати цей зв'язок», - зазначив він.

За словам Трепака, останні події, які відбуваються в Україні, свідчать, що нинішня влада не лише не розірвала зв'язок з попередньою, а навпаки - усіляко його укріплює. «Припускаю, що це, зокрема, може бути результатом тих стратегічних домовленостей між діючою владою і Опоблоком, про які багато говорять сьогодні експерти та ЗМІ», - пише він.

«Прикро, що в процес «поховання» цієї справи (а це найважливіша справа про корупцію в Україні) втягнуті нові антикорупційні органи, на які суспільство покладало свої надії в очищенні влади. Сьогодні вже твердо можна сказати, що ніякого очищення не буде», - підкреслив Трепак і додав, що не розуміє того, як цю справу НАБУ і САП могли повністю передати до ГПУ. «Адже корупційні злочини, вчинені високопосадовцями, - це виключна підслідність НАБУ. Передача цієї справи до ГПУ означає, що вона попадає під політичний контроль і тепер її розслідування здійснюватиметься під істотним політичним впливом», - підкреслив він.

На думку Трепака, легше і вигідніше ( у всіх відношеннях) розслідувати «піарні» справи, ніж підірвати основу політичної корупції, ніж притягнути до відповідальності тих, хто розібрав і»добив до ручки» державу. «Тепер вони можуть почувати спокійно і продовжувати свої чорні справи, насміхаючись над тими, хто поклав голову на Майдані і гине сьогодні на Сході», - резюмував екс-заступник глави СБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: