Данія призупинить експорт зброї в Саудівську Аравію

Данія призупинить експорт зброї в Саудівську Аравію

Рішення було ухвалене після недавніх обговорень з іншими міністрами закордонних справ ЄС

Данія вирішила призупинити видачу дозволів на експорт зброї та військової техніки в Саудівську Аравію у зв’язку з убивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, а також ситуації в Ємені.

Про це 22 листопада заявив міністр закордонних справ Данії, повідомляє Reuters.

За його словами, рішення було ухвалене після недавніх обговорень з іншими міністрами закордонних справ ЄС.

Зазначається, що призупинення видачі дозволів також стосується деяких технологій подвійного призначення, які можуть мати військове застосування.

Як відомо, 19 листопада уряд Німеччини оголосив про рішення повністю зупинити експорт зброї до Саудівської Аравії у зв’язку з убивством Хашоггі.

Нагадаємо, Центральне розвідувальне управління США дійшло висновку, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що розслідування справи вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі має бути міжнародним.

Туреччина передала записи, що стосуються вбивства саудівського журналіста, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Раніше прокуратура Саудівської Аравії висунула звинувачення на адресу 11 осіб, підозрюваних у причетності до вбивства Хашоггі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: