Туреччина передала записи щодо вбивства Хашкаджі кільком країнам світу

Туреччина передала записи щодо вбивства Хашкаджі кільком країнам світу

Аудіозаписи, що стосуються вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі, були передані, зокрема, США та Німеччині

Туреччина передала записи, що стосуються вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії. Про це в суботу, 10 листопада, повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, інформує агенція Reuters.

Раніше джерела в Туреччині повідомляли, що турецька влада має аудіозаписи, що начебто задокументували вбивство журналіста у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

«Ми віддали записи. Ми віддали їх Саудівській Аравії, США, німцям, французам, британцям, їм усім. Вони прослухали всі розмови на них. Вони все знають», - зазначив Ердоган.

Нагадаємо, що Джамаль Хашкаджі, колумніст американського видання The Washington Post, котрий виступав з критикою саудівського уряду та принца-наступника Мухаммеда, зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Через два тижні після зникнення журналіста під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Джамаль Хашкаджі був убитий в саудівському консульстві Стамбула. Ер-Ріяд заарештував 18 осіб у зв'язку з убивством Джамаля Хашкаджі. Влада Саудівської Аравії заявила, що не буде екстрадувати підозрюваних у вбивстві журналіста до Туреччини, а судитиме їх на своїй території.

Нагадаємо, сім'я вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі вимагає розслідування злочину. «Я просто чекаю, коли будуть розкриті факти», - заявив син Хашкаджі Салах в інтерв'ю телеканалу CNN. Салах і його брат Абдулла закликали повернути їм тіло батька, щоб провести похорон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: