ДБР затримало «радника» голови Офісу президента, який за $200 тисяч обіцяв високу посаду

ДБР затримало «радника» голови Офісу президента, який за $200 тисяч обіцяв високу посаду
ДБР затримало псевдорадника голови Офісу президента, який вимагав $200 тисяч за призначення на посаді
Фото: ДБР

Шахраю загрожує від 5 до 12 років в’язниці

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали на хабарі чоловіка, який представившись нібито радником голови Офісу президента, вимагав 200 тисяч доларів за призначення на керівну посаду в державній установі.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

За попередньою інформацією, представник громадської організації, представляючись уповноваженим від голови Офісу президента України, генерального прокурора, секретаря РНБО та нового керівництва Державного бюро розслідувань, намагався шахрайськими методами заволодіти коштами колишнього директора держпідприємства.

Так, він вимагав 100 тисяч доларів за непритягнення його до кримінальної відповідальності за результатами перевірки Держаудитслужби на підприємстві. Таку ж суму він хотів отримати за призначення ексчиновника на керівну посаду у Державному агентстві лісових ресурсів України.

Затримали шахрая 2 квітня на під час одержання першої частини хабаря — 100 тисяч доларів.

Справу порушили за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Стаття передбачає від 5 до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Затриманому повідомили про підозру. Наразі подано клопотання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: