Кіберполіція виловлює онлайн-шахраїв, що заробляють на коронавірусі

Кіберполіція виловлює онлайн-шахраїв, що заробляють на коронавірусі
Вилучено майже 8 тисяч масок 
Фото: Нацполіція

В інтернеті продають маски й антисептики сумнівної якості

Співробітники кіберполіції у Києві виявляють онлайн-шахрайства під час купівлі засобів індивідуального захисту.  

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Так, у Києві кіберполіція спільно із Дніпровським управлінням поліції столиці, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, встановили особу, яка за допомогою сайту оголошень здійснювала продаж медичних масок сумнівної якості, без сертифікатів відповідності та документів про їхнє місце виготовлення. Вилучено майже 8 тисяч масок. 

Також співробітниками кіберполіції спільно з працівниками Солом’янського управління поліції в Києві виявлено місцевого жителя, який за допомогою каналу у месенджері здійснював продаж дезінфікуючих антисептичних засобів за ціною 280 гривень за літр. Цим самим чоловік вчиняв протиправні дії, реалізовуючи небезпечний продукт без відповідної реєстрації. На нього складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) та ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності)  КУпАП. Весь товар - 500 літрів «антисептику» - вилучено. 

«Якщо ви стали жертвами шахраїв та потребуєте допомоги, звертайтеся до Департаменту кіберполіції за формою зворотного зв’язку - https://ticket.cyberpolice.gov.ua/, на електронну адресу [email protected] або за номером 0-800-50-51-70», - закликають у кіберполіції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: