Деканоїдзе після звільнення розказала, які кадри Нацполіції нав’язувала Адміністрація президента

Деканоїдзе після звільнення розказала, які кадри Нацполіції нав’язувала Адміністрація президента

Це була угода на вищому рівні, за наполяганням Адміністрації президента, які схвально характеризували Шевцова, зазначила Деканоїдзе

Екс-глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе в інтерв'ю «Главкому» розповіла, що в Україні призначення за політичними мотивами – загальна проблема.

«В Україні призначення за політичними мотивами – загальна проблема і вона є не лише у поліції. За законом (про Національну поліцію – «Главком»), в написанні якого я не брала участь, голова поліції, на жаль, не є незалежною фігурою. Я подаю міністру кадрову пропозицію щодо звільнення або призначення, а міністр, у свою чергу, затверджує чи не затверджує цю пропозицію», - розповіла Деканоїдзе..

Вона навела «один красномовний приклад, який ілюструє, що політичні інтереси, тісно переплетені з економічними, задають тон у певних напрямках».

«Всім відома історія з Антоном Шевцовим (колишній начальник ГУ НПУ у Вінницькій області). Всі розуміють, що це – не мій кандидат. Це був кандидат від Адміністрації президента. Була якась дивна політична гра, в якій Шевцова подавали в якості гарного кандидата, що може впоратись із завданнями на посаді очільника поліції області. Чим ця історія завершилась, всім відомо (Щевцова зі скандалом звільнили цього року – «Главком»): репутаційним ударом по поліції. Сказали що він нормальний, може впоратись… До речі, результати роботи показали, що він, справді, може і готовий працювати», - заявила екс-глава Нацполіції.

Деканоїдзе підкреслила, що ця кадрова пропозиція поступила з Адміністрації президента. Але зазначила, що цю кандидатуру не любіювали ні тодішній голова Адміністрації президента Борис Ложкін, ні тодішній куратор силовиків в АП Андрій Таранов.

«Я сказала: з Адміністрації президента. Не вони (тодішній голова Адміністрації президента Борис Ложкін і тодішній куратор силовиків в АП Андрій Таранов - ред.). Це була угода на вищому рівні, за наполяганням Адміністрації президента, які схвально характеризували Шевцова. Це дуже показова історія. Ми майже не змінювали керівників областей, оскільки в структурі нацполіції існував і досі залишається великий кадровий голод», - підкреслила екс-поліцейська.

Як повідомлялось, 14 листопада стало відомо, що Деканоїдзе подала у відставку. У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що рапорт про відставку Деканоїдзе подала ще 11 листопада. За його словами, «це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції».

16 листопада, Кабінет міністрів України звільнив Деканоїдзе та затвердив на посаді в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Відставка Хатії Деканоїдзе: головні факти»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: