Денісова попросила російського омбудсмена допомогти знесиленому Кольченку

Денісова попросила російського омбудсмена допомогти знесиленому Кольченку
Олександр Кольченко

За час голодування вага Кольченка знизилася до 54 кг

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової з проханням особисто перевірити умови тримання та можливість надання українському політв’язню Олександру Кольченку медичної допомоги.

Про це 7 червня повідомляє прес-служба українського омбудсмена.

Як зазначає Денісова, 7 червня Кольченко припинив голодування через поганий стан здоров’я. Зі слів політв’язня, він дуже ослаб, вже став непритомніти. У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування вага Кольченка знизилася до 54 кг.

Нагадаємо, Олександр Кольченко, який відбуває термін у виправній колонії в російському Копєйську (Челябінська область), оголосив про початок голодування з 31 травня.

Матір Кольченка розповіла, що вона відмовляла його від таких намірів, оскільки у її сина діагностували дефіцит ваги.

7 червня адвокат міжнародної правозахисної групи Агора Андрій Лепьохін повідомив, що Кольченко заявив, що припиняє голодування через різке погіршення стану здоров’я.

Як відомо, Кольченко був заарештований у травні 2014 року в Сімферополі. У серпні 2015 року російський суд визнав його винним в підготовці терактів у Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: