Денісова вимагає від РФ інформації про стан про здоров'я українських політв'язнів

Денісова вимагає від РФ інформації про стан про здоров'я українських політв'язнів
Омбудсмен Людмила Денісова

Омбудсмен попросила сприяти наданню українським політв’язням необхідної медичної допомоги

Український омбудсмен Людмила Денісова направила листа голові Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлу Федотову, в якому просить поінформувати про стан здоров'я українських політв'язнів.

Про це вона написала у Facebook.

Денісова попросила надати інформацію про стан здоров'я Станіслава Клиха, Еміра-Усеіна Куку, Володимира Балуха і Павла Гриба. Також вона попросила сприяти наданню їм необхідної медичної допомоги.

Також вона заявила, що Клиха повторно перемістили до обласної психіатричної тюремної лікарні в Магнітогорськ. При цьому він не давав дозволу на госпіталізацію, проте його примусово лікують невідомими препаратами. Таким чином Денісова попросила повідомити про підстави переміщення Клиха до вказаного медичного закладу.

З аналогічним проханням вона звернулася у відношенні громадянина України Еміра-Усеіна Куку, який оголосив безстрокове голодування. Його стан здоров'я стрімко погіршується. Також вона закликала терміново обстежити, з наданням відповідного медичного висновку, Балуха, який знаходиться в Роздольненському ізоляторі тимчасового утримання. Стан його здоров'я теж стрімко погіршується.

Також вона поінформувала Федотова про те, що під час етапування Гриб був жорстоко побитий іншими ув'язненими. Також він страждає сильним головним болем і слабкістю, ліків йому не дають.

Нагадаємо, цього тижня Денісова попросила посла США в Україні Марій Йованович вплинути на Росію, аби остання дозволила відвідати українських політв’язнів Кремля.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

До слова, Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Україна чекає 25 липня відповіді РФ щодо обміну 36 росіян на українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: