Денісова запропонувала представнику РФ написати список полонених на обмін

Денісова запропонувала представнику РФ написати список полонених на обмін

Денісова зустрілась із головою комісії з міжнародного співробітництва щодо прав людини при президентові РФ

Омбудсмен України Людмила Денісова під час зустрічі з російськими представниками щодо захисту прав людини запропонувала їм написати пропозиції щодо списку на обмін.

Про це омбудсмен написала на своїй сторінці в Facebook.

Денісова пояснила, що зустрілась із головою комісії з міжнародного співробітництва щодо прав людини при президентові РФ Олександром Бродом.

«Поговорили про питання співпраці між мною та РПЛ РФ (Радою з прав людини при президентові РФ — ред.) і можливості обміну, до якого українська сторона готова будь-якого часу», — сказала Денісова.

На зустрічі вона згадала питання щодо медичних довідок про стан здоров'я українських моряків та політв'язнів, які українська сторона ще не отримала. Представники російської сторони зазначили, що вони також хочуть отримати інформацію про стан їхніх громадян в Україні.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради з прав людини Денісова приїхала до Москви на суд з обрання запобіжного заходу полоненим українським морякам.

14 січня Денісова мала зустрітися з омбудсменом РФ, але остання скасувала зустріч по SMS.

У листопаді 2018 року українська сторона вчергове звернулася до представників РФ з вимогою негайно надати офіційну відповідь на пропозицію передати їм 23 росіян в обмін на політв‘язнів Кремля. Однак Моска заблокувала питання звільнення заручників та політв’язнів.

Востаннє обмін заручників відбувся 27 грудня 2017 року. Це перший за два роки та найбільший обмін. За даними СБУ, на підконтрольну територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: